Details van de melding

Connectiviteitsproblemen netwerk Previder

Meldingstype

Incident

Status

Gesloten

Van invloed op

Klanten die WDM-diensten afnemen bij Previder

Categorieën

  • Connectiviteit

Gestart op

Beëindigd op

Laatste bericht

De herstelwerkzaamheden zijn afgerond en de verbindingen zijn weer operationeel.

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Zojuist is er weer contact geweest met de glasvezelleverancier. Er is een beschadiging in een bundel glasvezels geconstateerd. Door een ondergrondse lasdoos te verplaatsen zijn inmiddels weer wat verbindingen hersteld. Echter is de oorzaak nog niet volledig verholpen. Om 0:00 uur zal de kabel doorgeknipt worden om de nodige laswerkzaamheden aan de glasvezels te kunnen uitvoeren. Hierdoor zullen de tijdelijk herstelde verbindingen nogmaals verbroken worden.

Door de leverancier wordt aangegeven dat de verwachting is dat de verbindingen tussen 2:00 en 6:00 uur volledig hersteld zijn.

Geplaatst op: 

Er is inmiddels een monteur van de glasvezelleverancier op locatie, de oorzaak van de storing is echter nog niet bekend.
Wel is er een vermoeden waar de storing zich bevindt, naar deze locatie is een tweede storingsmonteur onderweg. De verwachting is dat deze rond 22:45 ter plekke is. Ook is een extra storingsploeg onderweg met aanvullende apparatuur om de oorzaak zo snel mogelijk te verhelpen.

De leverancier kan helaas nog niet aangeven wanneer de storing is verholpen.

Geplaatst op: 

Momenteel doen zich connectiviteitsproblemen voor in het netwerk van Previder. Oorzaak is een glasvezelbreuk bij één van onze leveranciers.
De leverancier heeft het probleem in onderzoek.
Nadere info volgt.