| status

Details van de melding

Problemen met e-mail verzenden/ontvangen via Previder Mailcluster

Incident
Gesloten
Klanten die gebruik maken van het Previder Mailcluster
  • Algemeen
  • Webhosting & E-mail

Laatste bericht

Klanten met een eigen mailserver die relay.introweb.nl gebruiken als smarthost/verzendende server kunnen tegen problemen aanlopen. In dit geval dient "relay.introweb.nl" vervangen te worden door "smtp.previder.nl".

Geplaatst op: 

Geschiedenis


Gisterenavond heeft Previder onderhoud gepleegd aan het Previder Mailcluster (zie https://status.previder.com/index.php?id=304).
Hierbij is een nieuw mailcluster in gebruik genomen en wordt e-mail afgehandeld via nieuwe servers.
Hiervoor dienen ook aan de klantkant aanpassingen gedaan te worden. Grotendeels hebben we dit op kunnen vangen door achter de schermen configuratie-aanpassingen te doen, waardoor oude instellingen nog functioneren. Hierdoor merken veel klanten niets van de veranderingen.

Een aantal klanten blijkt echter wel hinder te ondervinden.
Heeft u problemen met het ontvangen of verzenden van e-mail via het Previder Mailcuster, kijkt u dan op https://www.previder.com/nl/support/art/2003/algemene-instellingen-mailservers voor de benodigde instellingen voor uw e-mailprogramma.

Mocht u hiermee uw eventuele e-mailproblemen niet kunnen oplossen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze Supportdesk op 088-332 33 55 (keuze 2).