Details van de melding

Onderhoud Previder Online Services

Meldingstype

Onderhoud

Status

Afgerond

Van invloed op

Werkplek Online, Applicatie Online, Exchange Online, MFA Online, Digitale Werkplek en Cloud Connect

Categorieën

  • Werkplek Online
  • Applicatie Online
  • Cloud Connect
  • Exchange Online
  • MFA Online
  • Digitale Werkplek

Gestart op

Beëindigd op

Laatste bericht

Previder voert geplande update werkzaamheden uit op de datum en tijdstip dat je hierboven leest. Binnen de genoemde tijden kunnen de diensten waar dit onderhoud invloed op heeft tijdelijk minder of niet beschikbaar zijn.

Wij adviseren je om zo snel mogelijk nadat wij de updates geïnstalleerd hebben, de applicaties binnen de genoemde diensten functioneel te testen.
Doordat er updates worden geïnstalleerd is het belangrijk dat je altijd afmeldt en je werk is opgeslagen als je klaar bent met je werkzaamheden op een server. Wanneer je dit niet doet, kunnen wij niet voorkomen dat niet opgeslagen werk verloren gaat tijdens het onderhoud.
Om de werking van de Werkplek Online en Applicatie Online omgeving te blijven garanderen is het noodzakelijk om de werkplek die verbinding maakt met de omgeving te voorzien van een up-to-date besturingssysteem, webbrowser en Citrix Workspace app die binnen Mainstream Support valt.

Naast de reguliere werkzaamheden wordt Internet Explorer uitgefaseerd op de VPSen van de klanten welke gebruik maken van Werkplek Online en Applicatie Online.

In 2023 heeft Previder Internet Explorer uitgefaseerd binnen Werkplek Online én Applicatie Online. Op 1 Maart aanstaande zal Previder ook de (nog aanwezige) Internet Explorer uit de backend (VPSen) verwijderen.
Internet Explorer is reeds end-of-life en is niet meer veilig, meer informatie hier terug te vinden:
https://learn.microsoft.com/nl-nl/lifecycle/products/internet-explorer-11

In enkele gevallen is het denkbaar dat een beheerder en/of leverancier nog toegang heeft tot Internet Explorer op de backend servers welke onderdeel zijn de klantomgeving. Na het verwijderen op 1 Maart aanstaande zal er nog enkel gebruik gemaakt kunnen worden van Edge.

In gevallen waar Edge niet aanwezig is kan hiervoor een melding worden gemaakt bij Support. Er zal dan een RFC worden aangemaakt waaropvolgend Edge wordt toegevoegd aan deze specifieke server.

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Er zijn geen eerdere berichten voor deze melding.