Details van de melding

Kwetsbaarheid Citrix Gateway en ADC

Meldingstype

Incident

Status

Gesloten

Van invloed op

Jouw beheerde Citrix omgeving

Categorieën

  • Connectiviteit

Gestart op

Beëindigd op

Laatste bericht

• NCSC heeft hier inmiddels een advies over uitgebracht. Ga naar https://advisories.ncsc.nl/advisory?id=NCSC-2023-0517 voor meer informatie.
• Via de Previder statuspagina zijn klanten geïnformeerd over de kwetsbaarheid.
• Previder heeft inmiddels acties uitgezet om de kwetsbare versies waarop wij een beheerverantwoordelijkheid hebben, te voorzien van de nieuwste updates. Dat betekent dat beheerklanten en onze platformen op dit moment zijn voorzien van de laatste beveiligingsupdate.
• Voor Service & Support klanten bieden wij ondersteuning en wordt op verzoek van de klant hier acties voor uitgezet.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze kwetsbaarheid? Ga dan naar de website van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) via boven genoemde link.

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Via deze e-mail willen we je graag informeren over kritieke kwetsbaarheden in Citrix ADC en Citrix Gateway. Succesvol misbruik vereist dat het kwetsbare systeem als Gateway (VPN virtual server, ICA Proxy, CVPN, RDP Proxy) of als AAA virtual server is geconfigureerd.

Advies
Citrix heeft updates beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheid te verhelpen. Het advies is om zo snel mogelijk de update te installeren. Previder zorgt ervoor dat jouw beheerde omgeving voorzien wordt van deze update.

Actie
Binnen Previder hebben de verschillende beheerorganisaties al acties uitgezet om de kwetsbare versies waarop wij een beheerverantwoordelijkheid hebben te voorzien van de nieuwste updates.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze kwetsbaarheid? Ga dan naar de website van Citrix. Kijk hier voor meer informatie over deze kwetsbaarheid (https://support.citrix.com/article/CTX579459/netscaler-adc-and-netscaler-gateway-security-bulletin-for-cve20234966-and-cve20234967).