Details van de melding

Onderhoud Previder Online Services (Citrix Workspace)

Meldingstype

Onderhoud

Status

Afgerond

Van invloed op

Werkplek Online, Applicatie Online, Exchange Online, MFA Online, Digitale Werkplek en Cloud Connect

Categorieën

  • Cloud Services
  • Werkplek Online
  • Applicatie Online
  • Digitale Werkplek

Gestart op

Beëindigd op

Laatste bericht

De uitvoering is volgens plan van aanpak verlopen en alle testen zijn succesvol afgerond. Deze werkzaamheden zijn daarmee afgerond.

Geplaatst op: 

Geschiedenis

Previder wil je graag informeren over de onderhoudswerkzaamheden van het Werkplek Online en Applicatie Online platform op zondag 22 oktober a.s. Naast het feit dat we deze werkzaamheden uitvoeren op een afwijkend moment dan dat je van ons gewend bent, willen we graag je aandacht voor het tijdig updaten van het besturingssysteem, webbrowser en de Citrix Workspace App.

Onderhoudswerkzaamheden
Wanneer je bent aangemeld voor onze onderhoudsberichten (via status.previder.com) en/of ben je IT contactpersoon, dan heb je eerder diverse e-mails over deze onderhoudswerkzaamheden ontvangen. Mocht je het hebben gemist en/of je bent niet aangemeld, ontvang je nu alsnog de informatie hierover.
Op zondag 22 oktober van 09:00 tot 14:00 uur voeren wij geplande werkzaamheden uit voor de Citrix back-end. De diensten Werkplek Online en Applicatie Online kunnen op dat moment minder of niet beschikbaar zijn. Doordat we updates gaan installeren, is het belangrijk dat je altijd afmeldt en je werk is opgeslagen als je klaar bent met je werkzaamheden op een server. Wanneer je dit niet doet, kunnen wij niet voorkomen dat niet opgeslagen werk verloren gaat tijdens het onderhoud.
Wij adviseren je om zo snel mogelijk nadat wij het onderhoud hebben afgerond, de applicaties binnen de genoemde diensten functioneel te testen.

Up tot date besturingssysteem, webbrowser en Citrix Workspace App
Om de werking van de Werkplek Online en Applicatie Online omgeving te blijven garanderen is het essentieel om de werkplek die verbinding maakt met de omgeving te voorzien van een up-to-date besturingssysteem, webbrowser en Citrix Workspace App. Als werkplekken niet aan deze vereisten voldoen, is de kans groot dat je na de update op 22 oktober geen verbinding meer kan maken met Werkplek Online en of Applicatie Online. Hierdoor kan er mogelijk niet gewerkt worden.

Van belang is om te zorgen dat alle devices geüpdatet zijn naar de laatste versie van de Citrix Workspace App. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan adviseren we je om dit zo snel mogelijk dit te doen. De laatste versie voor jouw besturingssysteem kan je downloaden via deze link.
Wanneer je hierbij ondersteuning wenst, neem dan contact op met onze Servicedesk. Dan gaan we kijken naar de mogelijkheden.